Home / Bokrijk Brandmerkt zoekt innovatieve houtbewerker (m/v/x)

Bokrijk Brandmerkt zoekt innovatieve houtbewerker (m/v/x)

Het Openluchtmuseum Bokrijk werkt met BKRK (Bokrijk Brandmerkt) momenteel aan een vernieuwingsproject: het museum wil, naast zijn didactische en historische context, ook het verhaal van vandaag en morgen brengen. Na een jarenlange expertiseontwikkeling betreffende (oude) ambachten en technieken, wil het museum met BKRK de hedendaagse relevantie van al dat vakmanschap aantonen en verder uitbouwen.

Vanuit de overtuiging dat men door te leren uit en over de geschiedenis  tot een hedendaagse aanpak komt en zo boeiende ontwerpen kan realiseren, wil Bokrijk onder de  noemer BKRK op regelmatige tijdstippen een reeks van innovatieve, eigentijdse producten ontwikkelen die hun grondslag en inspiratie vinden in het Openluchtmuseum. In navolging van de hedendaagse versie van het authentieke Bokrijk-beursje, nl. de design kaarthouder van k&w, en bij wijze van uitbreiding van de merchandisingslijn BKRK werd er gezocht naar manieren om het vakmanschap hout nog verder uit te bouwen.

Daarom lanceert Bokrijk dit voorjaar een wedstrijd waarbij ontwerpers zich laten inspireren door de kwaliteit van het ambacht, door de vooruitgang van de techniek, maar ook vice versa. De opdracht luidt: ontwikkel een object (gebruiksvoorwerp) dat het authentieke vakmanschap hout vertegenwoordigt in gebruik, techniek, materiaal, duurzaamheid. De wedstrijd richt zich zowel op jonge talenten als gevestigde waarden. 

Meer informatie en het formulier om je in te schrijven is te vinden op http://bokrijk.be/nl/hout-wedstrijd

11/04/2016 - 11:23

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief