Call for papers ERIH annual conference

erih_2019.jpg

Foto: ERIH

De jaarlijkse conferentie van het netwerk 'European Route of Industrial Heritage' (ERIH) wordt in 2019 georganiseerd in Berlijn. De bijeenkomst, van 17 tot 18 oktober, heeft als thema 'Mind the gap - Industrial Hertiage toursim - it's all in the mix'. Voorstellen voor papers zijn welkom tot 24 juni.

Om de groei in het industrieel-erfgoedtoerisme op peil te houden en verder te stimuleren, zijn er in de toekomst meer grensoverschrijdende initiatieven nodig die ook dieper geworteld zijn in andere sectoren. Die nieuwe initiatieven worden in het congres onder de loep geplaatst, en de mogelijkheden om industrieel erfgoed nauwer te laten aansluiten bij het klassieke toeristische aanbod worden onderzocht.

ERIH is op zoek naar papers over vernieuwende en inspirerende ideeën, strategieën en case-studies rond dit thema. Abstracts zijn welkom via info@erih.net.

Je vindt de volledige call for papers op www.erih.net.

10/05/2019 - 07:55

Reactie toevoegen

Reacties

Fraaie C 47 Skytrain (de militaire variant van de DC 3 Dakota). Legendarisch WO 2 toestel, dat ook tijdens de Luchtbrug naar Berlijn ("Operation Vittles") een glansrol speelde, naast hun grotere broer, de viermotorige C-54 Skymaster. (DC 4). De hongerige Berlijners gaven deze toestellen in die moeilijke naoorlogse periode het koosnaampje "Rosinenbomber" mee. In Vietnam werden zo'n toestellen echter weer puur militair ingezet, en omgevormd tot AC 47's, vliegende "gunships" met schutters achter de laatste 2,3 ramen. De toestellen met een ongelofelijke vuurkracht werden ditmaal "Draken" genoemd door de lokale bevolking. In de burgerluchtvaart bleven talrijke van deze robuuste en betrouwbare toestellen tot in de 1980's actief, in de VS vooral voor binnenlandse vluchten. Ook "onze" SABENA had het gestroomlijnde toestel enige tijd in dienst.

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief