Home / Call for papers: Universeum 2019 - Brno, Tsjechië

Call for papers: Universeum 2019 - Brno, Tsjechië

Universeum, het Europees netwerk voor academisch erfgoed organiseert haar 20e Annual Meeting van 18 tot 21 juni in Brno, Tsjechië. De organisatie is in handen van het Mendel Museum of Masaryk University (Brno), de Charles University (Praag) en de University of Bratislava (Slovakije). Het thema voor 2019 is 'University museums & collections as networks for understanding the world: shaping narratives of knowledge for the past, present, future'. De lezingen en workshops zullen zich dus focussen op hoe de universiteit de rol van universiteitsmusea percipieert en hoe nieuwe interpretatieve benaderingen in sociologie, museologie, erfgoedstudies, geschiedenis en wetenschappen de relatie tussen universiteiten en hun musea definiëren en vormgeven. 

Wie graag iets voorstelt op de conferentie, kan dat doen aan de hand van een poster, een 5 minuten of een 15 minuten presentatie. De call for papers en het sjabloon voor het abstract vind je op de website van Universeum.

Foto: Kelvingrove Art Gallery (Glasgow, Universeum 2018)

17/01/2019 - 13:28

Reactie toevoegen

In de kijker

Minister Sven Gatz lanceerde voor de tweede keer het beurssysteem dat kennisoverdracht tussen een 'meeste

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen onze 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Nieuwsbrief