Home / Collectie Mijnmuseum ontsloten op Erfgoedplus.be

Collectie Mijnmuseum ontsloten op Erfgoedplus.be

De collectie van het Mijnmuseum op de mijnsite van Beringen is sinds kort online ontsloten op Erfgoedplus.be. Zo is een van de omvangrijkste en belangrijkste collecties over het Limburgse mijnerfgoed nu ook publiek raadpleegbaar. De online-inventaris is het resultaat van een jarenlange registratie van de collectie door vrijwilligers en personeel van het Mijnmuseum.

Via Erfgoedplus.be kan men ruim 3500 gegevens raadplegen uit het mijnerfgoed van het Mijnmuseum Beringen. De collectie van het Mijnmuseum bevat nog veel meer, maar omwille van rechten werd gekozen om enkel de collectie aan voorwerpen publiek te ontsluiten. De collectie met documentaire foto's over de steenkoolmijn en het sociale bovengrondse leven wordt momenteel nog niet vrijgegeven. Het Mijnmuseum vormt meteen de grootste online-collectie over het Limburgse mijnverleden. De collectie wordt ook raadpleegbaar gemaakt via de Europese erfgoedwebsite Europeana.

Lees meer op erfgoedplus.be.

14/04/2016 - 11:40

Reactie toevoegen

In de kijker

SABCA blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dus gaat ETWIE er op 18 mei op de koffie! En jij kan - mits tijdige inschrijving - mee!
Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief