De schoennijverheid in Schellebelle

In het Oost-Vlaamse Schellebelle (Wichelen) loopt van 14 tot 23 juni een tentoonstelling over de ooit bloeiende schoennijverheid in het dorp.

In de jaren 1960 waren er in Schellebelle niet minder dan 25 schoenfabrieken. Frieda De Visscher en Marc Van Doorselaer, allebei afstammelingen van schoenfabrikanten uit Schellebelle, brengen dit industriële verleden sinds enige tijd weer onder de aandacht. Ze onderzochten de geschiedenis van de lokale schoennijverheid en verzamelden al heel wat materiaal, dat nu voor de eerste keer wordt tentoongesteld.

Het geïnteresseerde publiek kan de tentoonstelling 'Schoenen Schelde Schellebelle' bezoeken op 14, 15, 21, 22 en 23 juni, telkens van 10u tot 18u. De expo vindt plaats in de oude pastorie aan het Dorp in Schellebelle. Op vrijdag 20 juni om 20u wordt in de Kapelle Bruinbeke de voordracht ‘De schoennijverheid in Schellebelle: ontstaan, bloei en ondergang’ georganiseerd. 

De initiatiefnemers willen hun activiteiten in de toekomst graag uitbreiden naar de korset- en lingerieproductie, de tweede belangrijke industrietak in Schellebelle.

11/06/2014 - 15:18

Reactie toevoegen

In de kijker

SABCA blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dus gaat ETWIE er op 18 mei op de koffie! En jij kan - mits tijdige inschrijving - mee!
Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief