Home / Diamant, juwelen en zilver in een nieuw museum

Diamant, juwelen en zilver in een nieuw museum

diva.jpg

Foto: DIVA

Onder grote belangstelling vond dit weekend in Antwerpen de opening van het nieuwe museum DIVA plaats. DIVA's verhaal komt tot leven in zes zalen die elk een verhaal vertellen over zilver, juwelen en diamanten. DIVA vertelt over het exotische karakter van luxeartikelen in de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over de plaats van luxeobjecten in het dagelijkse leven in de Eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamantsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA in het Boudoir.

In 2013 kocht de provincie Antwerpen de voormalige gebouwen van het Volkskunde- en Etnografiemuseum aan om er DIVA in onder te brengen. Naast vernieuwde aandacht voor ‘Het BriljAntwerps Verhaal’ dat jarenlang centraal stond in het provinciaal Diamantmuseum, put DIVA uit de kostbare collecties van het voormalig provinciaal Zilvermuseum, om zo het Briljantwerps Verhaal ook meer diepgang te geven.

Wil je meer weten over het museum, de collectie en de aangeboden ateliers? Surf dan zeker naar de website. In de nieuwe publicatie "DIVA - Briljante verhalen" lees je meer over de verhalen in het museum en krijg je een inkijk in het werk van hedendaagse Antwerpse juwelenmakers.

07/05/2018 - 10:57

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief