Drie eeuwen grafische industrie

Vandaag openen de deuren van de vernieuwde en uitgebreide drukkerijafdeling van het Industriemuseum in Gent. De afdeling neemt je mee naar de drukkerijen van weleer. Een reis doorheen drie eeuwen grafische industrie. Van 1750 tot vandaag. Fascinerende foto’s, drukwerk en sierlijke letters, en imposante drukpersen laten je proeven van de grafische (r)evoluties van de voorbije eeuwen. Doorheen de tentoonstelling maak je je eigen minizine. Gaandeweg geraak je zo wegwijs in letterontwerp, kleurenmenging en druktechnieken. Liefhebbers kunnen op voorhand al even neuzen door de collectie op de website van het industriemuseum, waar je kan wegdromen bij pareltjes zoals deze ATC-Chief offsetpers van Solna. 

 
"Dit is alweer een heuse sprong vooruit in de grote vernieuwingsoperatie die het museum momenteel doorstaat", zegt directeur Ann Van Nieuwenhuyse. "We hopen zo nóg meer bezoekers en toeristen warm te maken voor een bezoek aan ons toch wel monumentale fabrieksgebouw en hen kennis te laten maken met het fabrieksleven door de eeuwen heen. Een innemend verhaal."

In het weekend van 4 en 5 mei organiseert het Industriemuseum een heus openingsweekend met allerlei activiteiten in en rond het museum. Iedereen van harte welkom om dan de nieuwe opstelling te bezoeken.

 

03/05/2019 - 08:00

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief