ERIH Annual Conference: call for papers

De jaarlijkse conferentie van het netwerk 'European Route of Industrial Heritage' (ERIH) wordt in 2016 georganiseerd in Porto. De bijeenkomst, van 26 tot 29 oktober, heeft als thema 'European Industrial Heritage - How to tell the International Story?'. Voorstellen voor papers zijn welkom tot 1 juni.

Hoewel de industrialisering van bij het begin een internationaal fenomeen was, focussen beheerders bij de presentatie van industrieel erfgoed voornamelijk op de lokale geschiedenis, en wordt er slechts zelden ingegaan op het bredere, Europese verhaal. Nochtans biedt deze internationale dimensie een mooie kans om nieuwe bezoekers aan te trekken, en om het publiek te informeren over andere interessante sites. Deze 'network marketing' is net een van de belangrijkste doelstellingen van het ERIH-netwerk.

ERIH is op zoek naar papers over vernieuwende en inspirerende ideeën, strategieën en voorbeeldprojecten rond dit thema. Abstracts kunnen tot 1 juni bezorgd worden via info@erih.net.

Je vindt de volledige call for papers op erih.net.

14/03/2016 - 13:44

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief