Eureka!

Op 1 maart gaat de jeugdboekenmaand van start. Eureka! is de titel van de nieuwe editie die in het teken staat van wetenschap en techniek. Op de website kan je een heuse lijst met interessante boeken en strips voor kinderen terugvinden, activiteiten die door bibliotheken worden georganiseerd en lesondersteuning voor leerkrachten die rond het thema willen werken tijdens de les. Op 7 maart vindt aan de UA dan weer een academische studiedag plaats over kinderliteratuur en wetenschap.

Jeugdboekenmaand is een campagne van Iedereen Leest voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Tijdens deze maand wil Iedereen Leest aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Iedereen Leest zorgt voor boekentips, maakt lestips bij boeken en verspreidt promotiematerialen om van de Jeugdboekenmaand een echt feest te maken. Om dit te realiseren, wordt er samengewerkt met bibliotheken, Cultuurconnect (het steunpunt voor openbare bibliotheken en cultuurcentra), scholen, Boek.be (vakorganisatie van het boekenvak) en andere partners. 

12/02/2018 - 16:19

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief