Fotomuseum zoekt curator cameracollectie

fomu_camera.jpg

Fotomuseum
Fotomuseum

De provincie Antwerpen is momenteel op zoek naar een voltijdse wetenschappelijk assistent / curator (m/v) voor de cameracollectie van het Fotomuseum Antwerpen.

De collectie van het Fotomuseum geniet wereldfaam, niet alleen door de omvang ervan (een miljoen objecten) maar ook door zijn (kunst)historische waarde. Het museum bezit ruim 20.000 camera’s waaronder talrijke unieke stukken zoals authentieke camera obscura’s, stereokijkers, de eerste Kodak’s, vouwcamera’s, pre-cinematografische objecten... Naast de Europese is ook de Amerikaanse, Russische en Japanse cameraproductie ruim vertegenwoordigd in de collectie van het museum.

De wetenschappelijk assistent / curator zal onder meer onderzoek uitvoeren en tentoonstellingen organiseren rond de cameracollectie. Kandidaten hebben een masterdiploma en de nodige expertise over actuele en historische evoluties van de fotografie in de samenleving. Solliciteren voor deze functie kan nog tot 11 december. Je vindt de volledige vacature op www.provincieantwerpen.be.

27/11/2016 - 10:46

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief