Home / Gezocht: consulent content manager voor Gentse musea MIAT en Huis van Alijn

Gezocht: consulent content manager voor Gentse musea MIAT en Huis van Alijn

De stad Gent zoekt een consulent content manager (m/v/x) voor het MIAT en het Huis van Alijn.

In de twee Gentse musea is veel kostbare informatie en expertise aanwezig. Als consulent content manager ben je verantwoordelijk voor het verwerken, beheren en benutten van deze informatie, gebundeld in de kenniscentra MIATFACTory en Studio Alijn. Je werkt ook mee aan het digitaal collectiebeleid en -beheer van de musea. Dit betekent dat je de digitale strategie voor het ontsluiten van de collectie en de kennis implementeert. Je zorgt ervoor dat MIATFACTory en Studio Alijn op verschillende platformen aanwezig zijn en je bouwt er een community rond. Vanuit jouw netwerk zorg je voor kennisdeling met MIATFACTory en Studio Alijn en binnen de musea zelf.

Kandidaten beschikken over een bachelordiploma en hebben minstens twee jaar relevante professionele werkervaring met databeheer in de culturele sector (bibliotheek/archief/documentatiecentrum/museum). Solliciteren voor deze voltijdse functie van onbepaalde duur kan nog tot en met 10 april.

Je vindt de volledige vacature op stad.gent.

26/03/2017 - 20:56

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief