Handen uit de mouwen op de Does van het MOT!

Tijdens de zomerperiode staan in het Museum voor de Oudere Technieken (MOT) in Grimbergen weer een aantal interessante 'Does' op het programma. Tijdens deze activiteiten, gericht op volwassenen, maak je kennis met de oudere technieken. Je zal versteld staan hoe nuttig ze nu nog wel zijn!

Leer tijdens de 'Slijp-Doe' messen slijpen en wetten met een steen. Leer werken met de populaire Japanse zagen nokogiri, ryoba en maebiki tijdens de 'Japanse zaag-Doe'. Of stook de oven, kneed het deeg, maak er broodjes van en bak ze in de bakoven tijdens de 'Bak-Doe'.

Nieuw dit jaar is de 'Balkenhak-Doe'. Nu worden boomstammen tot balken gezaagd. Voor de opkomst van de zagerijen gebeurde dit voornamelijk met de bijl. Dit 'kantrechten' of 'beslaan' vraagt specifieke werktuigen (beslagbijlen) en een specifieke werkwijze. Kom kennismaken met deze oeroude techniek.

Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op www.mot.be.

09/06/2014 - 11:27

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief