Handen uit de mouwen op de Does van het MOT!

Tijdens de zomerperiode staan in het MOT in Grimbergen weer een aantal interessante 'Does' op het programma. Deze activiteiten, gericht op volwassenen, zijn een unieke kans om kennis te maken met vaak verloren gewaande technieken. Je zal versteld staan hoe nuttig ze nu nog wel zijn!

Leer messen slijpen en wetten met een steen tijdens de 'Slijp-Doe', of maak je eerste mand tijdens de 'Mandenvlecht-Doe'. Werk met de populaire Japanse zagen nokogiri, ryoba en maebiki tijdens de 'Japanse zaag-Doe' of bak je eigen broodjes in de bakoven tijdens de 'Bak-Doe'. Tijdens de 'Balkenhak-Doe' maak je balken met de bijl, met de oude techniek van het 'kantrechten' of 'beslaan'.

Tijdens de 'Smeed-Doe' ontdek je de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Nieuw dit jaar is de 'Zilversmeed-Doe'. Een Touareg-zilversmid zal je bij deze workshop inleiden in de geheimen van het zilveren sieraad. Je neemt achteraf je ring of hangertje mee naar huis.

Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op www.mot.be.

03/06/2015 - 16:58

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief