Handen uit de mouwen op de Does van het MOT!

Tijdens de zomerperiode staan in het MOT in Grimbergen weer een aantal interessante 'Does' op het programma. Deze activiteiten, gericht op volwassenen, zijn een unieke kans om kennis te maken met vaak verloren gewaande technieken. Je zal versteld staan hoe nuttig ze nu nog wel zijn!

Leer messen slijpen en wetten met een steen tijdens de 'Slijp-Doe', maak je eerste mand tijdens de 'Mandenvlecht-Doe', of bak je eigen broodjes in de bakoven tijdens de 'Bak-Doe'. Tijdens de 'Smeed-Doe' ontdek je de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. Een Touareg-zilversmid leidt je tijdens de 'Zilversmeed-Doe' in in de geheimen van het zilveren sieraad. Achteraf neem je je ring of hangertje mee naar huis. Nieuw dit jaar is de 'Schaaf-Doe'. Je maakt kennis met verschillende soorten schaven, en je leert hoe je ze moet slijpen, afstellen en gebruiken.

Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op www.mot.be.

01/06/2016 - 11:11

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief