Handen uit de mouwen op de Does van het MOT!

bronsgietdoe.jpg

Foto: het MOT
Foto: het MOT

Tijdens de zomerperiode staan in het MOT in Grimbergen weer een aantal interessante 'Does' op het programma. Deze activiteiten, gericht op volwassenen, zijn een unieke kans om kennis te maken met vaak verloren gewaande technieken. Je zal versteld staan hoe nuttig ze nu nog wel zijn!

Leer messen slijpen en wetten met een steen tijdens de 'Slijp-Doe', maak je eerste mand tijdens de 'Mandenvlecht-Doe', of bak je eigen broodjes in de bakoven tijdens de 'Bak-Doe'. Tijdens de 'Smeed-Doe' ontdek je de fascinerende wereld van de smid, de wereld van ijzer en vuur. De 'Schaaf-Doe' maak je vertrouwd met verschillende soorten schaven, en je leert hoe je ze moet slijpen, afstellen en gebruiken.

Tijdens de 'Balkenhak-Doe' maak je balken met de bijl, met de oude techniek van het 'kantrechten' of 'beslaan'. Nieuw dit jaar is de 'Bronsgiet-Doe'. Je leert er te werken met de verloren wastechniek, een techniek die nog steeds door Afrikaanse bronsgieters wordt gebruikt. Ook nieuw is de 'Scheer-Doe': leer alles over het mes, hoe het vlijmscherp te houden en de routine van het scheren!

Het volledige programma en alle praktische informatie vind je op www.mot.be.

09/05/2017 - 16:55

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief