Het GUM komt eraan!

Vol ongeduld kijken we ernaar uit, maar het Gents Universiteitsmuseum komt er nu echt aan! Op 21 maart 2020 opent het GUM, dat een inkijk zal geven in de rijke wetenschappelijke collecties van de universiteit. Van biologie tot etnografie, van geneeskunde tot psychologie, van walvisskeletten tot paardengebitten, van apothekerspotten tot dodenmaskers, alles komt aan bod.

Je zal er op ontdekking gaan en in het hoofd van de wetenschapper duiken, mee met diens experimenten en eureka-momentjes, of met de vraagstellingen, stellingen en feiten. Het museum wordt een forum voor wetenschap, twijfel en kunst. De tentoonstellingen zullen een realistische schets van de wetenschappelijke praktijk brengen, met al haar menselijke valkuilen, aldus directeur Marjan Doom. 

Het museum wordt volop opgebouwd aan de site Ledeganck, middenin de Gentse Plantentuin en vlakbij het MSK en het S.M.A.K.

Foto: Mirjam Devriendt

 

13/06/2019 - 15:13

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief