Het MIAT gaat uit zijn dak

miat_dak.jpg

Foto: © Corlazzzoli
Foto: © Corlazzzoli

Het MIAT in Gent is bezig met een grondige vernieuwing van het museum. Terwijl het gebouw in de stellingen staat voor een grootschalige renovatie, werkt het museumteam een nieuwe koers uit. Geïnteresseerden kunnen de veranderingen vanaf nu ook volgen via miatgent.blog. Op deze blog zal het museum de plannen en verbouwingswerken delen aan de hand van beeldmateriaal en verhalen.

Dit jaar vernieuwt men het typische fabrieksdak van het museum, dat gevestigd is in de voormalige katoenspinnerij Desmet-Guequier. De bovenste tentoonstellingsruimte sluit en de collectiestukken verhuizen tijdelijk naar de depots. De zware machines blijven staan en krijgen een stofvrije verpakking.

Medewerkers bereiden intussen ook de verhuis naar het centrale erfgoeddepot in de Ghelamco Arena voor. Verschillende deelcollecties worden geregistreerd, verpakt en van een label met barcode voorzien. De eerste twee deelcollecties, zo'n 280 radiolampen en 260 hoedenvormen, werden al afgewerkt.

Op zondag 7 mei krijg je in het kader van Open Wervendag een exclusieve blik achter de schermen van de vernieuwingsoperatie. Het werfbezoek eindigt met een klim naar het dak van het gebouw. Kinderen gaan intussen creatief aan de slag met het thema ‘de fabriek’ in de historische drukkerij van het museum.

Meer info: miatgent.blog

04/05/2017 - 20:32

Reactie toevoegen

In de kijker

SABCA blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dus gaat ETWIE er op 18 mei op de koffie! En jij kan - mits tijdige inschrijving - mee!
Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief