Home / Historische theatermachinerie: vloek of zegen?

Historische theatermachinerie: vloek of zegen?

bourla.jpg

PERSPECTIV - Association of Historic Theatres in Europe
PERSPECTIV - Association of Historic Theatres in Europe

Van 12 tot 15 juni vindt in Antwerpen de internationale conferentie ‘Wood and Canvas (and rabbit glue) in the Modern World’ plaats, over de troeven en creatieve mogelijkheden van historische theatermachinerie voor de actuele theaterpraktijk. Met behulp van schaalmodellen zal onder meer worden onderzocht op welke manier problemen rond hanteerbaarheid en veiligheid kunnen worden opgelost.

Net nu woedt de discussie over de 19de-eeuwse theatermachinerie van de Bourlaschouwburg in Antwerpen: renoveren of niet? Het leverde ‘den Bourla’ recent de nominatie op van 'The 7 Most Endangered', een initiatief van de Europese erfgoedorganisatie Europa Nostra om aandacht te vragen voor bedreigde monumenten en sites. De Antwerpse theatermachinerie zou zijn bedreigd door de renovatieplannen van de Stad Antwerpen en Het Toneelhuis, het residerende gezelschap.

De conferentie is een organisatie van de York University (Canada), in samenwerking met theatrEurope. Meer info op woodandcanvas.info.yorku.ca. Het reductietarief geldt nog tot 30 april!

Bron: Het Firmament

27/04/2014 - 15:13

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief