#IAD2020

dsc00377.jpeg

Foto: Luc Corthouts

Vandaag vieren we Internationale Archiefdag! Internationaal wordt het archiefberoep en het belang van archieven in de kijker gezet, en dat is wel eens nodig! 

De meerwaarde van een archief, archivarissen en informatiebeheerders zit in het bijdragen aan een duurzame kennis en aan het op een betrouwbare manier bewaren en toegankelijk houden van informatie en kennis die onze maatschappij dagelijks creëert. Ook ETWIE is geregeld in de weer met archiefmateriaal. Nu eens voor een onderzoek, dan eens om archiefmateriaal te redden en de bewaring ervan te stimuleren. Graag richten we vandaag de schijnwerper op de boeiende, maar helaas eerder zeldzame en minder gekende bedrijfsarchieven

Er zijn immers niet veel bedrijven die de mogelijkheid hebben om een archivaris in huis te halen om zich over de bedrijfsarchieven te ontfermen. En nog minder die het effectief ook doen. Jaarlijks organiseert ETWIE dan ook een bezoek aan bedrijfsarchieven die als een 'best practice' hopelijk ook andere ondernemingen kan motiveren hierin te investeren en de serieuze meerwaarde van een goed bijgehouden bedrijfsarchief doet inzien.

Wie raadt in welk bedrijfsarchief dit bord gespot werd?

09/06/2020 - 11:52

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief