Immaterieel erfgoed leeft!

dsc_0170.jpg

Kantdagen Brugge (2016, foto ETWIE)

Eentje om te volgen: de vernieuwde website van immaterieelerfgoed.beOntdek wat praktijken van vroeger betekenen voor mensen van nu én morgen. Het zit in hoe we spelen en verhalen vertellen, in eetcultuur of dans en muziek, circus, carnaval, feesten en rituelen, in kweek- en landbouwtechnieken en in de vaardigheden van de vaklui die (weten hoe ze) dingen maken. Immaterieel erfgoed is van iedereen, en van alle tijden.

Neem een kijkje en vind interessant materiaal over de garnaalvisserij, kunstsmeden, Living Human Treasures, mandenvlechten, bierbrouwen, jeneverstoken, morsecode, heksenstoeten, keramiek, meubelstofferen, houtdraaierij, borgingsacties, Piet & Sint, schuttersfeesten, steltenlopen, kant etc.

Of ben je zelf betrokken bij immaterieel erfgoed (groot of klein, alleen of in een groep, jong of oud)? Meld jouw erfgoed dan zeker aan op de website, zo pak je er mee uit en wordt het zichtbaar!

14/12/2018 - 11:54

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief