Home / Industrial Revolution in het Museum van de Speelkaart

Industrial Revolution in het Museum van de Speelkaart

Techno en een museum: twee uiteenlopende werelden die dit weekend in Turnhout gelinkt worden door Oliver Alex. De geluidskunstenaar palmt zaterdagavond het machinepark van het Museum van de Speelkaart in met zijn performance 'Industrial Revolution'.

Oliver Alex bouwt een virtuele machine op basis van beeld- en geluidsopnames van machines uit de periode 1850-1970. Hiervoor ging hij op zoek naar nog draaiende exemplaren in België en Nederland en vond die onder meer in het Museum van de Speelkaart. In zijn show brengt hij close-ups van tandwielen, pistons, radarwerk... samen met machinegeluiden die gebruikt worden als ritmische componenten.

In de namiddag staan in het museum al verschillende workshops voor de jeugd op het programma. Het evenement kadert in een reeks van drie uitzonderlijke initiatieven die het museum dit jaar voor verschillende doelgroepen organiseert, in aanloop naar het 50-jarig bestaan van het museum in 2019.

Je vindt alle informatie op speelkaartenmuseum.turnhout.be

21/06/2017 - 16:37

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief