Industrieel Brussel. Fotografische paden

In La Fonderie, het Brussels Museum voor Arbeid en Industrie, opent vandaag de tentoonstelling 'Industrieel Brussel. Fotografische paden'. Voor deze expo hebben vier fotografen de stad doorkruist, op zoek naar sporen van een verdwenen industrie en naar resterende plaatsen van industriƫle activiteiten.

De tentoonstelling toont foto's van Paula Bouffioux, Philippe Kessel, Etienne Ketelslegers en Dominique Vanderhofstadt. Vier blikken, vier verkenningstochten van het Brusselse grondgebied, vier interpretaties ontmoeten elkaar in de tentoonstelling. Ontmoetingen die het licht laten vallen op beelden van een intense, onverwachte schoonheid.

Een selectie van meer dan tachtig foto's toont de stad met de sporen van zijn traditionele industrie en de economische veranderingen in verleden en heden. Sommige plaatsen zijn verdwenen of vergeten, andere behoren tot het dagelijkse leven van de Brusselaar.

De tentoonstelling 'Industrieel Brussel. Fotografische paden' loopt nog tot 12 januari 2014 in La Fonderie (Ransfortstraat 27, 1080 Brussel). Meer info op lafonderie.be.

15/11/2013 - 11:01

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief