Home / Interessante vacature bij Train World Heritage in Brussel

Interessante vacature bij Train World Heritage in Brussel

Train World Heritage beheert de erfgoedcollecties van de Belgische spoorwegen. Een deel van de collectie staat ook tentoongesteld in Train World, het nationale spoorwegmuseum. Om de collecties verder in kaart te brengen, te ontsluiten en zo bij te dragen tot het algemene bedrijfsimago is de NMBS momenteel op zoek naar een archivaris.

Als archivaris kom je terecht in het team Railway History & Research en word je verantwoordelijk voor het uitwerken van een archiefbeleid, het opmaken van een archievenoverzicht, het inventariseren van het historisch archief en het bepalen van bewaarstrategieën. Je werkt ook actief mee op vlak van onderzoek en educatie.

Zelf heb je een master in de geschiedenis met een bijkomende opleiding in de archivistiek, en minstens 3 jaar ervaring in de sector. Een aardig mondje Frans komt ook goed van pas. Benieuwd welke competenties nog nuttig zijn voor je sollicitatie? Klik dan even verder naar de volledige vacature. Opgelet, aanmelden kan slechts tot vrijdag 11 mei. Succes!

08/05/2018 - 10:55

Reactie toevoegen

In de kijker

Op vrijdag 16 november organiseert ETWIE in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis en de Vereniging Bedrijf & Historie een studiedag over bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief