Jenever op doek

In het Jenevermuseum in Hasselt is gisteren de tijdelijke expo 'Jenever op doek. De keuze voor actieve conservatie' geopend. Als kenniscentrum voor Belgische jenever en likeur investeert het museum sinds enige jaren in schilderwerken van bekende en minder bekende kunstenaars. Gezellige herbergtaferelen, plezierige drinkscènes, sfeervolle caféinterieurs maar ook enkele schrijnende dronkenmanstaferelen...  Een selectie uit deze kunstcollectie wordt nu opengesteld voor het publiek. 
De rode draad doorheen de nieuwe expo is technisch, met name de inspanningen van het museum om deze deelcollectie zo optimaal mogelijk te bewaren.
 
Naar aanleiding van het conservatie-onderzoek en de conservatiebehandelingen hebben conservatoren-restauratoren Emma Van Briel en Daniëlle Depoortere een rapport opgesteld over deze deelcollectie van het Jenevermuseum. 


De expo 'Jenever op doek. De keuze voor actieve conservatie' loopt nog tot 1 juli. 

06/02/2018 - 00:00

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief