Laureaten BKRK-keramiekwedstrijd bekend

Gisteren zijn de drie laureaten bekendgemaakt van de keramiekwedstrijd die in het kader van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) is opgezet. De eerste prijs ging naar Stijn Schauwers uit Geel. Hij stelde de No-spoon voor, een walsend espressokopje met bolle onderkant en dubbelwandig opzet met isolerende werking. Liane Castermans uit Genk kaapte de tweede prijs weg met haar servies dat Belgische en Marokkaanse invloeden combineert. Sylvie Van de Walle ten slotte pakte de derde plaats met (kl)EI, een omhulsel in de de vorm een ei dat dient ter bescherming van wat dierbaar is.

Via het project BKRK wil Bokrijk de komende jaren tien vakmanschappen op een innovatieve manier in de kijker zetten. Het openluchtmuseum trekt zo verder de kaart van het ‘vakmanschap’ en wil een plek zijn waar ontwerper en vakman elkaar ontmoeten én versterken en waar bezoekers een actuele kijk op geschiedenis krijgen. 

Dat er aan talent geen gebrek is, bewezen de maar liefst 25 originele en vaak innovatieve ontwerpen die Bokrijk mocht ontvangen na deze oproep. De jury met vakmensen uit diverse gebieden, zoals Piet Stockmans (Studio Stockmans), Bart Lens (architect), Roel Vandebeek (designer) en Joeri Januarius (ETWIE), beoordeelde de inzendingen, elk vanuit zijn of haar eigen expertise. 

Op 26 maart lanceert Bokrijk een nieuwe wedstrijd, deze keer in het teken van houtbewerking. 


19/02/2016 - 08:10

Reactie toevoegen

In de kijker

ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!
Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen onze 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk!

Nieuwsbrief