Met oldtimers terug in de mobiliTIJD

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Met oldtimers terug in de mobiliTIJD', te bezoeken in Halle tijdens de Erfgoeddag op 21 april, stelden de verschillende partners ook een brochure samen over oldtimers en mobiliteit. De brochure, die op Erfgoeddag gratis te verkijgen zal zijn, is hieronder ook integraal online te bekijken.

Op het Joseph Possozplein in Halle kan je tijdens de Erfgoeddag niet alleen de ‘Nostalbus’, maar ook een tiental oude wagens uit het Pajottenland bezichtigen. Deze wagens worden niet voor niets ‘oldTIMErs’. Van 10u tot 17u ontdek je hun verhaal en hoe ze al die jaren rijklaar bleven. In het decor van een oude garage ontdek je hoe wagens vroeger onderhouden werden. Later op de dag, vanaf 16u, verwelkomen we ook nog eens twintig Amerikaanse wagens van voor 1960. Voor deze activiteit werkte ETWIE samen met de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV), De Retro Vrienden, Forties and Fifties American Cars Enthusiasts, Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei en Stad Halle.

15/04/2013 - 21:23

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief