MIAT zet bakelietcollectie in de kijker

bakeliet1.jpg

Foto: MIAT
Foto: MIAT

Vorig jaar schonk de weduwe van architect en verzamelaar Ro Berteloot 370 bakelieten objecten aan het MIAT in Gent. Berteloot zou begin deze maand 70 jaar geworden zijn, en naar aanleiding van deze verjaardag zet het MIAT zijn bakelietcollectie opnieuw in de kijker, zowel fysiek als online. 

Dankzij de schenking van de collectie van Berteloot heeft het MIAT nu de grootste bakelietcollectie in Vlaanderen. Het museum bezit een heel divers gamma van bakelieten objecten, waaronder badkamerbenodigdheden, keukenbenodigdheden, schoonmaak- en onderhoudsapparaten... maar ook producten die bijdragen tot de lichaamshygiëne en het welzijn van de gewone man.

De voorbije maanden verdiepte het MIAT zich in de collectie van Berteloot. Alle voorwerpen werden gefotografeerd, geïnventariseerd en ontsloten. Vandaag kan iedereen deze verzameling online bekijken op erfgoedinzicht.be. De MIAT-medewerkers maakten ook een selectie van enkele favoriete objecten

In het museumcafé loopt tot 22 maart ook een mini-tentoonstelling rond de bakelietverzameling.

10/03/2016 - 14:53

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief