Home / Nieuwe brochure over immaterieel erfgoed en lokaal beleid

Nieuwe brochure over immaterieel erfgoed en lokaal beleid

Immaterieel erfgoed is overal aanwezig. Denk maar aan de talloze ambachten, stoeten, streekdialecten, volkssporten, of tradities die je in Vlaanderen en Brussel tegenkomt. Voor steden en gemeenten zijn er heel wat mogelijkheden om met dit immaterieel erfgoed aan de slag te gaan. Erfgoed voor doeners richt zich tot deze lokale besturen en helpt hen op weg. Met vele praktijkvoorbeelden toont deze publicatie wat immaterieel erfgoed is en waar het in een stad of gemeente schuilgaat.

Bovendien geeft deze brochure aan hoe lokale besturen dit immaterieel erfgoed kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning hoeft niet enkel of altijd te bestaan uit subsidies, hoe belangrijk die ook zijn. Lokale besturen kunnen ook promotie maken, logistiek ondersteunen of advies geven. Vaak kan je met kleinere ingrepen een bestaand ondersteuningsbeleid helemaal op maat maken van immaterieel erfgoed.

Erfgoed voor doeners is een gemeenschappelijk initiatief van het trekkersnetwerk rond immaterieel erfgoed en FARO. Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed. ETWIE vzw trekt binnen het netwerk het domein ambachtelijke vaardigheden en technieken.  
 
De volledige brochure kan online gelezen worden. 
13/01/2016 - 10:12

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief