Home / Nieuwe datum: Symposium 'Asbest blootgesteld. Museum best practices'

Nieuwe datum: Symposium 'Asbest blootgesteld. Museum best practices'

heat-resistant_asbestos_glove.jpg

Foto: LukaszKatlewa (eigen werk, CC BY 3.0)

Op maandag 20 april 2020 zou het War Heritage Institute een studiedag over gevaarlijk erfgoed in collecties organiseren. Corona stak daar toen een stokje voor. Intussen werd een nieuwe datum geprikt: maandag 23 november 2020!

De cultureel-erfgoedsector is de laatste jaren heel actief geweest in het sensibiliseren rond de problematiek van gevaarlijk erfgoed. Eerder dit jaar keurde minister Jan Jambon nog een grootschalig ETWIE-project rond gevaarlijk erfgoed goed. Eén van de partners in dat project is het War Heritage Institute in Brussel. Onder meer brandwerende uniformen met asbestvezels, gemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog, worden er tentoongesteld. Deze uniformen zijn verpakt in 100% stofdichte vitrines met de nodige signalisatie voor het publiek. Het War Heritage Institute deelt graag z'n expertise omtrent het verplaatsen of tentoonstellen van dit schadelijke, asbesthoudende erfgoed.

Tijdens het symposium op maandag 23 november worden verschillende invalshoeken rond gevaarlijk erfgoed belicht. Deelname aan de studiedag is gratis, maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan door een mail te sturen naar asbestos202020@whi.be vóór 16 november 2020.

 

18/08/2020 - 09:27

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief