Home / Nieuwe initiatieven rond ambachtelijke vaardigheden en technieken voorgesteld

Nieuwe initiatieven rond ambachtelijke vaardigheden en technieken voorgesteld

Sinds begin vorig jaar coördineert ETWIE de werking rond het immaterieel erfgoed van 'ambachtelijke vaardigheden en technieken' in Vlaanderen. Meestal worden de collega's van erfgoedcellen, musea, expertisecentra... via e-mail op de hoogte gehouden van de belangrijkste ontwikkelingen binnen het domein. Om een aantal nieuwe initiatieven en projecten diepgaander te kunnen voorstellen, werd afgelopen maandag ook een echte bijeenkomst georganiseerd in Lamot in Mechelen.

Tijdens dit overlegmoment werden een viertal initiatieven uitgebreid voorgesteld: het traject 'Bokrijk brandmerkt' rond de presentatie van vakmanschap in het Openluchtmuseum Bokrijk, de projecten 'Handmade in Belgium' en 'De Makers' waarin UNIZO focust op de maakindustrie, het 'Jaar van het Ambacht' in Nederland, en het project rond 'Living Human Treasures' in Vlaanderen en Brussel.

Hoewel het ging om een gesloten bijeenkomst, zijn de presentaties en bevindingen mogelijk interessant voor iedereen die bezig is met TWI-erfgoed, en dan vooral met ambachtelijke vaardigheden. Daarom zijn het verslag en de presentaties van deze bijeenkomst hieronder beschikbaar voor iedereen.

Download het volledige verslag van de bijeenkomst (pdf)

31/10/2014 - 10:29

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief