Home / Nieuwe publicatie over de Geraardsbergse sigarennijverheid

Nieuwe publicatie over de Geraardsbergse sigarennijverheid

Wie graag een sigaartje opsteekt, weet wellicht wel dat de stad Geraardsbergen in de 19e en 20e eeuw heel bedrijvig was in de sigarenindustrie. Gerardimontium, de vereniging voor lokale geschiedenis brengt de bewogen geschiedenis in woord en beeld tot leven in het boek ‘Fleur de Grammont’ Een geschiedenis van de Geraardsbergse sigarennijverheid 1849-1975. Auteurs Jacques De Ro en Dirck Surdiacourt schetsen een beeld van het ontstaan, de evolutie en het verval van de economische bedrijvigheid die een groot deel van de Geraardsbergenaars een inkomen heeft bezorgd. Daarnaast worden meer dan 250 fabrikanten van sigaren nader toegelicht met biografische gegevens, bedrijfsgeschiedenis, producten en merknamen.

Wie geïnteresseerd is, kan de voorstelling van het boek bijwonen, op het Geschiedkundig Treffen van Gerardimontium op zondag 18 november om 10u30 in Villa Wilson. 

19/10/2018 - 00:00

Reactie toevoegen

In de kijker

Op donderdag 24 januari 2019 organiseren we in samenwerking met diverse partners in het Brandweermuseum in Aalst een ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen. Meer informatie volgt nog, maar noteer alvast de datum in de agenda!

Nieuwsbrief