Ons maritiem erfgoed

In het Natiënhuis in Antwerpen opent vandaag de tentoonstelling 'Ons maritiem erfgoed' voor het grote publiek. De rol van de marine, koopvaardij, veerdiensten en visserij tijdens de Eerste Wereldoorlog bleef lange tijd onderbelicht. Via de archieven van van de FOD Mobiliteit en Vervoer en een aantal bijzondere Noordzeewrakken (collectie Termote) wordt het verhaal verteld van een vergeten front. 

Volgens onderzoek liggen meer dan 350 wrakken op de bodem van de Noordzee. Bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer heeft een nieuwe wet voorgesteld die de plundering van de wrakken moet tegengaan. 

De tentoonstelling is te bezoeken van 22 september tot 28 oktober in het Natiënhuis in Antwerpen (Jordaenskaai 25), op vrijdag, zaterdag en zondag van 13u tot 18u. 

bron: Water-rAnt

22/09/2018 - 00:00

Reactie toevoegen

In de kijker

Op donderdag 24 januari 2019 organiseren we in samenwerking met diverse partners in het Brandweermuseum in Aalst een ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen. Meer informatie volgt nog, maar noteer alvast de datum in de agenda!

Nieuwsbrief