Home / Ontmoetingsdag voor (oud-)drukkers en grafici in het Industriemuseum

Ontmoetingsdag voor (oud-)drukkers en grafici in het Industriemuseum

Na een grootse vernieuwingsoperatie in 2018, met een nieuwe naam en een nieuwe hoofdtentoonstelling over mensen en machines, zet het Gentse Industriemuseum de vernieuwingskuur verder: de drukkerijafdeling krijgt een make-over.

Vanaf 4 mei 2019 pakt het museum uit met een vernieuwde en uitgebreide drukkerijafdeling: een reis door drie eeuwen druktechniek. Wat zijn de evoluties? Welke veranderingen brachten ze met zich mee voor het drukkersvak? En voor de mensen in de drukkerij? Het museum zal ook een creatief drukkerslab herbergen waar bezoekers en makers actief kunnen leren en creëren.

Vandaag zijn er nog heel wat werkgevers, arbeiders en bedienden die kunnen getuigen over de vele veranderingen in de grafische sector. Omdat dit rijke verleden niet verloren mag gaan, zoekt het Industriemuseum deze getuigen nu op.

Werk(te) jij in één of meerdere drukkerijen? Ga dan op zondagnamiddag 24 februari naar de ontmoetingsdag in het Industriemuseum, Minnemeers 10 in Gent. Herinneringen ophalen met lotgenoten, eigen verhalen en kennis delen, voorwerpen bespreken, fotomateriaal inscannen, deelnemen aan drukworkshops...

Je vindt alle informatie en het programma op de website van het Industriemuseum. Inschrijven is gratis, en ook partner en/of (klein)kinderen zijn welkom.

05/02/2019 - 08:56

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 7 september organiseert ETWIE in samenwerking met de Vrienden van het Industriemuseum een studiebezoek aan het industrieel erfgoed in Oost-Vlaanderen!

Nieuwsbrief