Home / Openluchtmuseum Bokrijk zoekt collectiebeheerder

Openluchtmuseum Bokrijk zoekt collectiebeheerder

De provincie Limburg is momenteel op zoek naar een collectiebeheerder (m/v) voor het Openluchtmuseum Bokrijk. Het gaat om een voltijdse functie van onbepaalde duur.

Als collectiebeheerder maak je deel uit van het team Museum dat onder leiding van de conservator instaat voor het collectiebeleid van het openluchtmuseum. Dit omhelst de verfijning van een duurzame visie op de collectie, het verzamel- en bruikleenbeleid en alle stappen in verband met de registratie en de actieve zorg voor het erfgoed en komt tot uiting in presentaties, publicaties en publieksbemiddeling.

De cel Collectiebeheer en Documentatie staat in voor visievorming op de collectie (collectieplan), voor actieve verwerving (ook via opdracht) en bruikleenverkeer, voor de basisregistratie (inclusief het gebruik van digitale beheerssystemen zoals Adlib), het fysiek behoud en beheer, met inbegrip van conservering, digitalisering en duurzame ontwikkeling evenals de publieksontsluiting.

Solliciteren voor deze functie kan tot en met 16 oktober. Je vindt de volledige vacature op www.limburg.be.

02/10/2017 - 10:35

Reactie toevoegen

In de kijker

Op vrijdag 16 november organiseert ETWIE in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis en de Vereniging Bedrijf & Historie een studiedag over bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief