Home / Plannen nieuw Maritiem Museum voorgesteld

Plannen nieuw Maritiem Museum voorgesteld

Gedurfd en ambitieus. Zo wordt het winnende ontwerp van Atelier Kempe Till voor het nieuw Maritiem Museum omschreven. Het nieuwe museum aan de Droogdokkensite in Antwerpen zal onderdak bieden aan de collectie maritiem erfgoed van de stad. Een selectie uit de omvangrijke maritieme collectie zal worden tentoongesteld, waaronder de maritieme 'buitencollectie', de schepen die momenteel opgesteld zijn in het Maritiem Lint. Ook de Doelse Kogge die in 2000 werd gevonden bij de graafwerken voor het Deurganckdok, zal er een plaats krijgen. Daarnaast worden er ook werkruimtes voorzien voor het onderhoud van het maritiem erfgoed.

De Droogdokkensite, met haar 9 beschermde droogdokken, is een afgesloten gebied op het Droogdokkeneiland. De site werd in gebruik genomen door het Algemeen Werkhuis Noord, een afdeling binnen het Havenbedrijf die instaat voor het onderhoud, de renovatie en herstellingen van sleepboten, baggertuigen, vlotkranen, ... Begin 2018 is AWN echter meer noordelijk de haven in verhuisd, en is de hele Droogdokkensite door het Havenbedrijf overgedragen aan de stad Antwerpen. Tegen 2024 moet het nieuwe Martiem Museum zijn deuren openen.

16/06/2018 - 00:00

Reactie toevoegen

In de kijker

In het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren we in samenwerking met de Nederlandse Stichting Bedrijfsgeschiedenis op vrijdag 16 november een studiedag over bedrijfserfgoed.

Nieuwsbrief