Presentaties inspiratiedag Ambacht+Innovatie

ambacht_innovatie_debat.jpg

Foto: Ilse Vanhoorelbeke
Foto: Ilse Vanhoorelbeke

Vorige week vond in het Concertgebouw in Brugge de inspiratiedag Ambacht+Innovatie plaats. Ontwerpers, ondernemers, ambachtslui én de erfgoedsector ontdekten er samen hoe een huwelijk tussen ambachten en innovatieve technieken mogelijk is. Tijdens de inspiratiedag kwamen inspirerende cases uit binnen- en buitenland aan bod en werd het publiek aan het werk gezet met de creativiteitsworkshop van Flanders DC.

Een greep uit het aanbod van de dag: Open Design, de 3D-keramiekprinter van Unfold, TextielLab Textielmuseum Tilburg uit de doeken, de nieuwste materiaaltrends door materiO, hoe werkt een FabLab, innoveren met de intelligente databank van DoDesign... ETWIE organiseerde tijdens de inspiratiedag ook een panelgesprek over innovatieve ambachtelijke bouwtechnieken.

De presentaties van alle sprekers zijn intussen beschikbaar op de website van tapis plein.

28/06/2013 - 16:01

In de kijker

Altijd al willen leren hoe je een techniek of een ambacht het best in beeld brengt? ETWIE haalt dé experte in huis: Wendy Van Wilgenburg uit Nederland. Zij organiseert jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival.
ETWIE is op zoek naar een nieuwe collega om onze rangen te versterken. Interesse in deze nieuwe functie? Solliciteren kan tot 25 maart!

Nieuwsbrief