Home / Provinciale landschapsdag: de Haven van Antwerpen

Provinciale landschapsdag: de Haven van Antwerpen

Op dinsdag 19 september organiseert de provincie Antwerpen haar achtste provinciale landschapsdag. Dit jaar staat het landschap van de Haven van Antwerpen in de kijker.

De Antwerpse haven associeer je niet onmiddellijk met landschappelijke waarden. Toch zit deze industriële wereld vol verborgen geografische aspecten, erfgoedrelicten en natuurlijke rijkdommen. Tijdens de landschapsdag maak je kennis met dit boeiende verhaal. Verschillende sprekers zullen in de voormiddag de geschiedenis en het bijhorende landschap bespreken vanuit hun specialiteit. Tijdens de namiddag wordt in verschillende excursies dieper ingegaan op onderwerpen uit de presentaties.

De provinciale landschapsdag vindt plaats op dinsdag 19 september in de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. De studiedag is gratis. Het volledige programma, alle praktische informatie en een inschrijvingsformulier vind je op www.provincieantwerpen.be. Inschrijven is mogelijk tot 8 september.

21/08/2017 - 15:56

Reactie toevoegen

In de kijker

Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief