Home / Rondetafel immaterieel kanterfgoed 12 november

Rondetafel immaterieel kanterfgoed 12 november

Op donderdag 12 november organiseren ETWIE en Kant in Vlaanderen een rondetafel om na te denken over de toekomst van het kantambacht. De bijeenkomst vindt plaats in CC Begijnhof in Diest.

Kant staat sinds 2011 op de Vlaamse inventaris van het immaterieel erfgoed. De bedoeling is het ambacht niet verloren te laten gaan, maar, integendeel, te actualiseren en door te geven aan de jongere generaties. In het kader van deze immaterieel-erfgoedwerking wil Kant in Vlaanderen een zo groot mogelijke groep geïnteresseerden betrekken en het netwerk verstevigen. Heb je ervaring met kant? Vind je het belangrijk dat het kantambacht niet verloren gaat? Wil je mee nadenken over hoe we de techniek kunnen doorgeven aan toekomstige generaties? Dan ben je zeker welkom op de bijeenkomst op 12 november!

Programma

12u: Onthaal met broodjes

13u: Verwelkoming 

13.10u: Een Unesco-dossier: hoe pak je dat aan? Robin Debo, Tijl Vereenooghe en Joeri Januarius (ETWIE vzw)

13.30u: Discussie in werkgroepen

14.30u: Pauze

14.40u: Creëren van een Reuzennetwerk in Vlaanderen: hoe doe je dat? Johan Vencken (voorzitter Reuzen in Vlaanderen vzw)

15u: Discussie in werkgroepen

16u: Plenaire slotdiscussie

16.15u: Toelichting bij het Wereldkantcongres 2018 Greet Rome (OIDFA)

16.30u: afsluitend drankje

 

Deelname aan de rondetafel is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@etwie.be, bij voorkeur voor dinsdag 10 november.

21/10/2015 - 09:32

Reactie toevoegen

Reacties

Elk jaar vindt er in het Catalaanse Arenys een Europese bijeenkomst van rond speldenkant plaats. In 2012, toen ze hun 25e bijeenkomst hadden, kon je op de koppen lopen: er waren meer dan 3000 kantwerk(st)ers uit zowat alle landen aanwezig.
Men heeft er ook een klein maar boeiend kantmuseum.
Ik heb al verschillende keren geprobeerd om mensen uit Vlaanderen daar naartoe te krijgen - maar nooit in geslaagd. Ook de collegae ginds zouden zulks toejuichen.

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief