Home / Studiedag gevaarlijk erfgoed uitgesteld

Studiedag gevaarlijk erfgoed uitgesteld

Pas op: om meer mensen de kans te geven om deel te nemen, hebben de organisatoren besloten om de studiedag rond gevaarlijk erfgoed, die oorspronkelijk gepland was op 8 november, uit te stellen naar een latere datum. Deze wordt binnenkort bekendgemaakt.

Gevaarlijk erfgoed kan vele gedaantes aannemen. Tijdens deze studiedag focussen we op erfgoed dat gevaarlijk is vanwege de stralingen die het vrijgeeft, toxische stoffen en asbesthoudend materiaal.

De studiedag geeft je inzicht in de mogelijke gevaren bij erfgoedcollecties, hoe je deze gevaren kan herkennen, welke preventieve maatregelen best ondernomen worden voor de eigen veiligheid maar ook voor derden. Niet alleen museale collecties, maar ook wetenschappelijke en studiecollecties komen aan bod. De laatste aanpassingen omtrent regelgeving worden toegelicht. Nog een bijzonder aandachtspunt is de vraag wat je zelf kan doen of wat je toch beter kan laten doen door een externe firma?

In de voormiddag staan een aantal plenaire sessies met theorie en praktijkvoorbeelden op het programma. In de namiddag zijn er verschillende workshops, waarin je ook de kans krijgt om de theorie in de praktijk toe te passen. Het gaat bijvoorbeeld over het maken van een 'containment' (quarantainetent opstellen, werken met sassen), het juiste beschermingsmiddel uitkiezen en zoveel meer.

24/10/2017 - 11:55

Reactie toevoegen

In de kijker

Op vrijdag 16 november organiseert ETWIE in samenwerking met de Stichting Bedrijfsgeschiedenis en de Vereniging Bedrijf & Historie een studiedag over bedrijfserfgoed als cultureel erfgoed. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief