Home / Tête-à-Tête: industrieel erfgoed en toerisme

Tête-à-Tête: industrieel erfgoed en toerisme

Het MIAT in Gent organiseert op maandag 18 mei een inspiratie- en netwerkdag rond industrieel erfgoed en toerisme. Dit evenement, georganiseerd in samenwerking met ETWIE, Toerisme Vlaanderen en FARO, kadert binnen het Europees Jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed 2015.

In het toeristische landschap groeit de aandacht voor industrieel erfgoed, en omgekeerd.  Deze netwerkdag wil de dialoog tussen de toeristische sector en het industrieel-erfgoedlandschap verder stimuleren. Hoe kan industrieel erfgoed bijdragen aan toerisme, en vice versa? Hoe kunnen beide sectoren beter samenwerken? En hoe kan een optimale samenwerking de toerist verrijken?

Uit verschillende en bovenal verrassende invalshoeken delen sprekers uit binnen- en buitenland hun ervaring en kennis. Beide sectoren leren elkaar beter kennen, waarbij tal van praktijkvoorbeelden inspiratie leveren om zelf aan de slag te gaan. Als afsluiter van de dag stelt het MIAT een gloednieuw toeristisch product voor. Een gids neemt je mee op de wandeling ‘Sporen van industrieel Gent’. Tot slot is er de gelegenheid om te netwerken bij een drankje in de Gentse Stadsbrouwerij Gruut.

Het volledige programma kan je hier downloaden (.pdf) of vinden op de website www.miat.gent.be. Inschrijven kan via dit formulier.

23/02/2015 - 13:06

Reactie toevoegen

In de kijker

Hij is er! De nieuwe onderzoeksbalans industrieel erfgoed! Een prachtig referentiewerk, zoals we zelf durven zeggen...

Nieuwsbrief