Van Plaat tot Schip

In Temse opende vandaag de tentoonstelling 'Van Plaat van Schip', een initiatief van erfgoedvereniging Op Stoapel. Aan de hand van historische foto's, maquettes en scheepsmodellen kom je op de tentoonstelling meer te weten over het bouwproces van de schepen op de Boelwerf. 

Om de kennis van de scheepsbouw niet verloren te laten gaan, legt de tentoonstelling aan het grote publiek uit hoe een schip werd gebouwd en welke afdelingen en beroepen er op de scheepswerf bestonden. Hiervoor kon een beroep gedaan worden op de knowhow van vele oud-werknemers van de Boelwerf. Uiteraard komt ook de geschiedenis van de Boelwerf zelf uitgebreid aan bod. Blikvanger is een grote maquette die speciaal voor de tentoonstelling werd gemaakt. Verschillende scheepsmodellen illustreren ten slotte het resultaat van de scheepsbouwactiviteiten in Temse.

De tentoonstelling loopt nog tot en met 26 april tijdens de openingsuren van administratief centrum De Zaat (Frans Boelplein 1, Temse). Op Erfgoeddag kunnen alle scheepsmodellen vrij bezocht worden en is er gelegenheid om een drankje te nuttigen in praatcafé De Arcke.

Meer info op www.opstoapel.org.

06/04/2015 - 11:48

Reactie toevoegen

In de kijker

SABCA blaast dit jaar 100 kaarsjes uit, en dus gaat ETWIE er op 18 mei op de koffie! En jij kan - mits tijdige inschrijving - mee!
Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief