Home / Varianummer van 'Erfgoed van Industrie en Techniek'

Varianummer van 'Erfgoed van Industrie en Techniek'

Goed nieuws voor de liefhebbers van het tijdschrift 'Erfgoed van Industrie en Techneik': het laatste nummer van 2018 is een varianummer dat drie interessante artikelen combineert met een reeks boek- en tijdschriftbesprekingen.

De Nederlandse bijdragen gaan dieper in op een stukje martiem erfgoed: Marc Busio brengt een beknopte bedrijfsgeschiedenis van het Bredase bedrijf Stoof, de voorloper van het Rotterdamse transportbedrijf Mammoet dat in 2001 bekend werd door het lichten van het wrak van de Russische onderzeeër Koersk. Gerard Snijders gaat op zijn beurt dan weer dieper in op de uitdagingen en problemen die zich tijdens de restaurtatie van kranen kunnen stellen. De Vlaamse bijdrage is van de hand van Mario Baeck. In zijn stuk onderzoekt hij de mogelijkheden van fotografie als bron voor het onderzoek naar industrieel tegelerfgoed, waar zowel de objectieve als subjectieve informatie van een fotografische reeks uit 1914 onder de loep wordt genomen. 

'Erfgoed van Industrie en Techniek. Vlaams-Nederlands tijdschrift voor industriecultuur' is een uitgave van de Stichting Erfgoed. Voor Vlaanderen is het abonnement verbonden aan het lidmaatschap van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie. Het nummer is ook apart te verkrijgen.

15/02/2019 - 08:14

Reactie toevoegen

In de kijker

Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief