Home / Vernieuwd Jenevermuseum: eentje om bij te leren!

Vernieuwd Jenevermuseum: eentje om bij te leren!

In Hasselt heropende het Jenevermuseum dit weekend feestelijk zijn deuren. De voorbije negen maanden kreeg het museum een zeer geslaagde herinrichting. Tegelijk friste het museum ook zijn communicatiebeleid op, met als resultaat een nieuwe website, huisstijl en logo. Op een eigentijdse manier vertelt het museum nu het verhaal van onze nationale gedistilleerde drank.

Tijdens de heropening op vrijdag lichtte conservator Davy Jacobs het vernieuwde museumconcept toe. Met de nieuwe baseline 'Eentje om bij te leren' nodigt het museum iedereen uit om het historische en wetenschappelijke jeneververhaal te ontdekken en om op een verantwoorde manier van de smaak van jenever te proeven. De museumpresentatie toont de parels van de intussen bijna 25.000 stuks tellende collectie van het Jenevermuseum: flessen, stopen, glaasjes, affiches, etiketten... Aangevuld met foto's, filmpjes en interactieve installaties, maakt de presentatie je helemaal "jeneverwijs". De beschermde 19de-eeuwse stookinstallatie blijft de spil van de museale jeneverproductie.

Naast de museale functie staat ook de smaakbeleving centraal. Jenever moet je niet drinken, maar degusteren. Dat leer je wel in de 'Jeneveracademie' van het museum. Door te proeven en te ruiken ontdek je je eigen smaken en voorkeuren. Maar het is en blijft wel alcohol. In de 'Metabox' krijg je dan ook te zien welke weg de drank aflegt in je lichaam en welk effect het heeft op je bewustzijn.

De binnenkoer en het proeflokaal van het Jenevermuseum zijn voortaan ook toegankelijk zonder museumticket. Zo wil het Jenevermuseum zijn band met de stad versterken. Tijdens het openingsweekend kwamen alvast zo'n 2000 mensen het vernieuwde museum ontdekken.

www.jenevermuseum.be

21/09/2014 - 15:37

Reactie toevoegen

In de kijker

We smeden al volop plannen voor volgend jaar. Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteits Museum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief