Vers leesvoer beschikbaar

Les Cahiers de la Fonderie, het tijdschrift van het Brusselse museum voor Arbeid en Industrie, is toe aan zijn 53ste nummer. 'Tant qu'il y aura du linge à laver' is integraal gewijd aan de was en de plas. Over de historische praktijk tot het bewaarde erfgoed en Brusselse bedrijven die vandaag in de sector actief zijn: het cahier bevat een interessante waaier aan artikelen over deze dagelijkse praktijk die iedereen kent.

Jolien Gijbels, Joris Vandendriessche en Kaat Wils staan in hun artikel in FARO - tijdschrift over cultureel erfgoed stil bij het belang van gedigitaliseerd medisch erfgoed (tijdschriften via het platform Belgicaperiodicals) voor nieuw onderzoek. In het themadossier identiteit, dat eveneens verschenen is in het laatste faro-nummer, geeft ETWIE-coördinator Joeri Januarius ook kort zijn visie op de verhouding tussen de concepten industrieel erfgoed en identiteit.

Tot slot verscheen het dubbelnummer van het Vlaams-Nederlands Tijdschrift voor Industriecultuur, een uitgave van Stichting Erfgoed in samenwerking met de VVIA. Diverse auteurs laten hun licht schijnen op ijzeren constructies en bouwkundig erfgoed in de 19de en de 20ste eeuw.

06/01/2021 - 08:29

Reactie toevoegen

Nieuwsbrief