Wandel langs de sporen van industrieel Gent

Tijdens de netwerkdag rond industrieel erfgoed en toerisme stelde het MIAT vorige maand ook een gloednieuwe wandeling voor, die je leidt langs sporen van het industriële Gent.

Met de lancering van de wandeling wil het MIAT industrieel erfgoed promoten bij de toerist. Honderd jaar geleden was Gent immers een bloeiende industriestad. Rokende fabrieksschoorstenen en dichtbevolkte beluiken bepaalden het stadsbeeld. Vandaag zijn nog enkele pareltjes van industrieel erfgoed overgebleven in de stad. De nieuwe stadswandeling voert je langs een aantal verrassende overblijfselen van dit industriële Gent. Ook enkele fijne eet- en drinkadresjes kruisen je weg. Originele picknickplaatsen en fotogenieke plekjes maken deze wandeling compleet.

De wandeling werd ontwikkeld in samenwerking met de Dienst Monumentenzorg en Architectuur en de Dienst Toerisme. Je kan de wandeling afstappen aan de hand van een wandelkaart of met behulp van je smartphone. Het Gentse bedrijf OJOO ontwikkelde een mobiele app ‘Sporen van industrieel Gent’ bij de wandeling. Je kan de OJOO app downloaden via de Appstore (Apple) en de Playstore (Android). De volledige route is 5 km lang en leg je af in ongeveer 1,5 uur. Het startpunt van de wandeling kan je zelf bepalen. Met de verkorte versie ben je een uurtje onderweg.

De wandelkaart is gratis te verkrijgen in het infokantoor Toerisme in de Oude Vismijn (Sint-Veerleplein), en aan de balie van het MIAT (Minnemeers).

28/06/2015 - 10:27

Reactie toevoegen

In de kijker

Noteer alvast plaats en datum voor onze 8e ontmoetingsdag in jullie agenda: het nieuwe Gents Universiteitsmuseum, 9 mei 2020!

Nieuwsbrief