Home / Workshop: Collection Policies for Medical Heritage

Workshop: Collection Policies for Medical Heritage

Op vrijdag 18 november organiseert het Interuniversitair Platform voor Academisch Erfgoed, in samenwerking met Hospitium, een internationale workshop over collecties medisch erfgoed.

De workshop, die plaatsvindt aan de Universiteit Antwerpen, vormt een onderdeel van een breder project. In dat project wil men een landelijk collectiebeleidsplan uitwerken voor de Belgische collecties rond de geschiedenis van de geneeskunde en de zorg, met inbegrip van de universitaire collecties. De bedoeling van deze workshop is om kennis te delen over internationale ontwikkelingen en good practices, en om draagvlak te creëren voor een gecoördineerd collectiebeleid.

Programma

09.30: Welkomstwoord (Herman van Goethem, rector Universiteit Antwerpen)
09.45: David Guilardian (Brussel) - Medical Collections in Belgium
10.30: Marion Ruisinger (Ingolstadt) - (De)collecting on a national basis. The German network of medical collections
11.15: Koffiepauze
11.35: Sue Weir (Londen) - Medical Collections in the UK
12.20: Lunch
14.00: Rolf ter Sluis (Groningen), Mieneke te Hennepe (Leiden) en Reina de Raat (Utrecht) - Dutch medical collections
15.30: Koffiepauze
15.50: Bart De Nil (FARO) - Guidelines for collection policies
16.30: Afsluitende beschouwingen

De workshop vindt plaats op 18 november in het Hof van Liere (Prinsstraat 13, Antwerpen). Deelname is gratis. Inschrijven kan tot 10 november via Greet.Caals@uantwerpen.be of op academischerfgoed.be.

19/10/2016 - 14:41

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief