Home / Zin om wat centjes te verdienen met je scriptie?

Zin om wat centjes te verdienen met je scriptie?

dwc_knaw.jpg

DWC-KNAW

Een heel lange naam voor een heel interessante prijs: de Gewina-Descartes-Huygens Scriptieprijs voor Wetenschaps- en Universiteitsgeschiedenis zoekt inzendingen!

Gewina, het Belgisch-Nederlands genootschap voor wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis, zal in juni 2019 voor de derde keer deze prijs (€750) uitreiken en zoekt masterscripties over wetenschaps- en universiteitsgeschiedenis in de ruimste zin. Schreef je dus je thesis over de geschiedenis hoe men kennis vergaarde, weergaf, verspreidde en opnam? Dat kan zich strekken over vele eeuwen, regio’s en culturen, disciplines en terreinen zoals techniek, menswetenschappen, geneskunde…

Gewina reikt deze prijs uit in samenwerking met het Descartes Centre voor Wetenschapsgeschiedenis en Wetenschapsfilosofie (Universiteit Utrecht) en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. Studenten die tussen september 2015 en augustus 2018 afstudeerden aan een Belgische of Nederlandse universiteit komen in aanmerking. De deadline voor inzendingen is 31 december 2018. De scriptie kan worden verstuurd naar s.c.j.r.broere@uva.nl onder vermelding van “Scriptieprijs 2019”. Vernoem alstublieft in de begeleidende email de naam van de auteur en de genoten opleiding. 

 

Bron foto: http://www.dwc.knaw.nl/gemeenschap/

24/10/2018 - 09:50

Reactie toevoegen

In de kijker

Op zaterdag 23 maart organiseren we in het Mijnmuseum in Beringen de 7e ETWIE-ontmoetingsdag. Centraal thema is bedreigd TWI-erfgoed. Meer informatie over het programma en de inschrijvingen volgt snel, maar noteer alvast de datum in de agenda!
Op 24 januari vindt een eerste ontmoetingsdag rond het brandweererfgoed in Vlaanderen plaats. Op deze namiddag nodigen we alle brandweermannen en -vrouwen, erfgoedwerkers als geïnteresseerden in de brandweer en haar erfgoed uit. Het programma staat online en inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Nieuwsbrief