Émaillerie Belge: van 1920 tot 2012

TitelÉmaillerie Belge: van 1920 tot 2012
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2012
AuteursDE PLUS J
UitgeverWeyrich
StadNeufchâteau
Samenvatting

In 2002 publiceerde Jan De Plus zijn eerste boek over het Belgische geëmailleerde reclamebord. Sindsdien is zijn belangstelling voor zowel de reclamewereld als email alleen maar toegenomen. Vandaag brengt hij ons een opmerkelijke studie over de geschiedenis van een van de meest prestigieuze emaillerieën van het land: Émaillerie Belge.

Sinds haar oprichting in 1920 heeft Émaillerie Belge een indrukwekkende verzameling producten op haar actief staan. Zo werd haar kwaliteitsvolle knowhow aangewend voor de afwerking van tienduizenden kachels, fornuizen, wasmachines, boilers en baden. Dankzij de robuustheid en glans van de emaillagen waarmee ze werden bedekt, oogden deze huishoudelijke toestellen en voorwerpen een stuk mooier, en werden ze veel sterker.

Émaillerie Belge staat verder eveneens bekend om de productie van geëmailleerde reclameborden. Die werden, en worden ook vandaag nog, volledig binnen de muren van het atelier gemaakt. Deze borden maken nu al deel uit van ons industrieel erfgoed.

Websitehttp://weyrich-edition.be/emaillerie-belge--nederlandse-versie#.VME7SC6rGDE
Verwante actoren
Jan De Plus - Expert

Reactie toevoegen

In de kijker

We hebben beslist om de 8e ETWIE-ontmoetingsdag, die gepland stond op zaterdag 9 mei, te verschuiven naar een latere datum.

Nieuwsbrief