Home / België onder stoom. Transport en communicatie tijdens de 19de eeuw

België onder stoom. Transport en communicatie tijdens de 19de eeuw

TitelBelgië onder stoom. Transport en communicatie tijdens de 19de eeuw
PublicatietypeBook
Publicatiejaar2004
AuteursVAN DER HERTEN B
Serie titelStudies in social and economical history
Volume32
UitgeverUniversitaire Pers Leuven
Trefwoorden19de eeuw, België, communicatie, drijfkracht, economische geschiedenis, energie, geschiedenis, sociale geschiedenis, stoom, studie, transport
Samenvatting

Tijdens de 19de eeuw maakte België een transport- en communicatierevolutie door. Dit boek schetst op indringende wijze de ontwikkeling van de telecommunicatie, de toename van het wegverkeer, de vorming van een netwerk van binnenwateren, en de razendsnelle groei van het spoorweg- en buurtspoorwegnet. De auteur bendadert het onderwerp - voor het eerst - op een kwantitatieve wijze en analyseert het actieve ingrijpen van de overheid in de verschillende sectoren. Het resultaat is een geheel nieuwe benadering van één van de meest dynamische sectoren van de Belgische Industriële Revolutie.

Websitehttp://upers.kuleuven.be/en/book/9789058673480
Verwante actoren

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief