Home / 'Beschadigd België'. De individuele dossiers oorlogsschade bij private goederen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog

'Beschadigd België'. De individuele dossiers oorlogsschade bij private goederen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog

Titel'Beschadigd België'. De individuele dossiers oorlogsschade bij private goederen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog
PublicatietypeJournal Article
Publicatiejaar2013
AuteursFrançois ANTOINE
JournalErfgoed van Industrie en Techniek
Volume22
Uitgave3
Pagina's2-5
Samenvatting

Wie geïnteresseerd is in industrieel erfgoed vindt in het Rijksarchief in Brussel uiteenlopende archieven en dossiers die dat onderwerp goed documenteren. Een bijzonder rijke reeks in dit kader vinden we in de neerslag van de bedrijfsschade door oorlogsgeweld. Deze dossiers bevatten naast talloze administratieve documenten ook een indrukwekkende hoeveelheid onuitgegeven foto's, kaarten plannen en andere opmerkelijke stukken die nieuwe onderzoekspistes kunnen openen voor het bestuderen van de sociaal-economische geschiedenis van België.

Verwante actoren
François Antoine - Onderzoeker

Reactie toevoegen

In de kijker

Op maandag 14 oktober organiseren CO7, Liberaal Archief/Liberas en ETWIE een lezingenavond over het steenbakkerij-erfgoed in Wijtschate. Deze avond is het sluitstuk van een project in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.
Op 22 oktober organiseert ETWIE een bezoek aan de indrukwekkende historische collectie van Delhaize. Aanmelden kan nog enkel voor de wachtlijst!

Nieuwsbrief